Niets is wat het lijkt!
15 maart 2022
De oorlog in Oekraïne. Wie is er niet mee bezig?
Ik wil er niet mee bezig zijn want ik word er verdrietig van. Maar de mensen in de oorlog zoals de burgers in de Oekraïne en de jonge Russische soldaten die dachten dat ze op oefening gingen, hebben geen keuze.
Weet je waar ik ook verdrietig en boos over word?
Fakenieuws en dat het gebruikt wordt als verdienmodel.
Op dit moment gaan er de nodige nepberichten en foto’s rond op Facebook en andere social media.
Zoals dat van een huilend meisje die bij iemand zit die dood is of lijkt te zijn. Deze foto komt uit de film "The Brest Fortress", ook bekend als "Fortress of war" (zie afbeelding 1)
Nu is er een of andere constructie gemaakt waardoor het lijkt dat RTL nieuws deze foto heeft gedeeld. Met andere woorden wordt er dus beweerd dat RTL nepnieuws deelt. Als RTL deze foto zou hebben gebruikt, zou dat inderdaad zo zijn.
Maar de tekst die bij deze foto geplaatst is, hoort bij een andere foto.
Check deze link: https://factchecknederland.afp.com/doc.afp.com.324E64F
Ook circuleert er een foto van een explosie.(zie afbeelding 2)
Waarbij beweert wordt dat CNN een oude foto gebruikt en net doet alsof het over de oorlog van nu gaat.
En dan staat er bij: waar liegt de media nog meer over.
Deze foto was geplaatst op een websites met memes. Er stond geen datum bij de foto. Er stond ook niet bij dat het een foto was van een explosie in Oekraine.
Dat heeft iemand er zelf bij verzonnen. Wat je terug kunt vinden op de volgende site: https://factcheck.afp.com/doc.afp.com.324F2GL
Iemand die DE waarheid zo hoog in het vaandel heeft staan dat hij foto’s en berichtjes manipuleert om te bewijzen dat de mainstream media liegt.
Laten we het filmpje van de rennende en schreeuwende mensen niet vergeten. Dit zijn beelden van de film Invasion Planet Earth. Dit zou het bewijs moeten zijn dat er nepbeelden gedeeld worden.
Er worden inderdaad nepbeelden gedeeld. Door de mensen die beweren dat er nepbeelden rondgaan.
Er wordt van alles gedeeld zonder bron, zonder datum, zonder auteur.
Onder het motto: niets is wat het lijkt.
Op 4 februari is er een filmpje geüpload over een klimaatdemonstratie in Wenen.
Nu wordt er gezegd dat dit in Oekraïne was. Omdat je mensen in een lijkenzak ziet bewegen, wordt beweerd dat dit acteurs zijn.
En dit filmpje leidt ook nog een dubbelleven want het filmpje zou ook gaan over Coronadoden, die dus zoals het filmpje laat zien, niet dood zijn.
Ze zijn ook niet dood want het zijn levende mensen die uit protest in een lijkenzak zijn gaan liggen.
Dit is het oorspronkelijke filmpje: https://www.oe24.at/video/news/wien-demo-gegen-klimapolitik/509553935
En dit is dus een van de nepfilmpjes: https://www.youtube.com/watch?v=eSJsdGV5R74
En dit is dus het originele filmpje van CNN waar de tekst/omlijsting van gepikt is om te gebruiken om het nepfilmpje geloofwaardiger te maken.
https://www.youtube.com/watch?v=VvdnZ1zGidE
Je ziet ook stukjes film die uit een filmpje geknipt zijn. Zo'n stukje geeft dus maar een halve waarheid. Het complete filmpje geeft vaak een andere waarheid dan het oordeel dat je gevormd had naar aanleiding van dat stukje.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Maar ik denk dat het wel duidelijk is.
Waarom zou RTL, CNN en alle andere mainstream media zo dom zijn om nepnieuws te verspreiden. Al helemaal als het door iedereen met een laptop te debunken is?
Een quote uit de Nieuwe Revu als afsluiting.
“NineForNews, WorldUnity en Niburu noemen zichzelf alternatieve media die mensen wakker willen maken. Je vindt er zogenaamd het échte nieuws, dat mainstream media verzwijgen. Wie zijn de mensen achter het nepnieuws? ‘Het heeft niets te maken met klokkenluiden, maar met labiele mensen leegschudden onder het mom van donaties.”
Bronnen:
https://revu.nl/artikel/2933/wie-zijn-de-mensen-achter-het-nepartikel-in-nederland
Afbeelding 1: de foto met het kruis is nep. De andere foto is de foto die dus bij de tekst hoort die gebruikt is geworden bij de nepfoto.
Afbeelding 2: Dit is inderdaad een oude foto zoals de schrijver beweert. Maar er is geen sprake van een leugen. Er is een tekst bij geplaatst waardoor het net lijkt alsof CNN deze foto zo gebruikt heeft. Zoals ik al schreef, is deze foto gebruikt geworden op een pagina met memes. Zonder tekst en of datum.
Maak jouw eigen website met JouwWeb